vrijdag 15 november 2013

Controleer je beschikking kinderopvangtoeslag 2012 
De eerste definitieve beschikkingen voor de kinderopvangtoeslag 2012 zijn inmiddels naar ouders verstuurd. Met een beschikking wordt een toeslagjaar afgesloten, in dit geval het jaar 2012. 

Toeslagen zijn altijd een voorschot. Na afloop van het jaar kijkt de Belastingdienst of je inderdaad recht had op kinderopvangtoeslag en zo ja, op hoeveel. Hierover krijg je bericht van Toeslagen.

Je gegevens
De gegevens over je inkomen die Toeslagen gebruikt, komen van de Belastingdienst via je aangifte. Het aantal uren dat je kinderopvang kreeg en de kosten die je hiervoor maakte, komen van je kinderopvangorganisatie of heb je zelf doorgegeven.


Uren vergelijken

Heb jij de beschikking al binnen? Kijk dan goed of het aantal uren dat op de beschikking staat, overeenkomt met het aantal uren op je jaaropgave. Je jaaropgave kun je vinden op je persoonlijke klantenpagina onder het kopje ‘Financieel’ of ‘Administratie’. Vergelijk het aantal uren van de opgave met de uren op de beschikking. Deze zouden gelijk moeten zijn. 


Bezwaar maken

Ben jij het niet eens met je beschikking, dan heb je zes weken de tijd om bezwaar te maken. Dat doe je met dit formulier van de Belastingdienst. 


Heb je hulp nodig?

De Viaviela.nl Klantenservice helpt je verder. Stel je vraag via je persoonlijke pagina op Viaviela.nl. Daar vind je een link naar het vragenformulier. Wij kunnen je dan snel van dienst zijn. Je kan ook telefonisch contact opnemen met de medewerkers van onze Klantenservice. Zij staan je graag te woord van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer: 0499 - 425 421. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten