dinsdag 19 januari 2016

ViaViela heeft een nieuwe vriendin: Lot!

Als ViaViela zijn we dagelijks betrokken bij de opvang van meer dan 10.000 kinderen. Kinderen die van hun ouders en van onze gastouders alle liefdevolle verzorging en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Kinderen die opgroeien in een omgeving waar voldoende eten en drinken is, waar schoon water is, voldoende zorg en iedere avond een warm bed. Allemaal zaken die het hen mogelijk maken om gelukkig op te groeien.

Gelukkige kinderen
Juist omdat we dagelijks bezig zijn met een bijdrage aan het geluk van onze opvangkinderen, voelen we ons verbonden met organisaties die zich sterk maken voor het geluk van kinderen overal op de wereld. De basis voor dit geluk is gelegd in het Kinderrechtenverdrag. Hierin zijn rechten zoals het recht op eten/drinken, spelen, kleren, water, zorg, een veilige plek en liefde opgenomen.

Lot’s Foundation
Lot’s Foundation is een organisatie die zich wereldwijd inzet om kinderen bewust te maken van kinderrechten. ‘Want jong geleerd, is oud gedaan. Kinderen die ontdekken wat hun rechten zijn, inspireren hun omgeving en groeien op tot volwassenen die opkomen voor kinderrechten.’ Aldus Lot’s Foundation. Een streven wat we vanuit ViaViela graag ondersteunen.

Dit is Lot!
Daarom hebben we er een nieuwe vriendin bij, Lot! Lot is een nieuwsgierig en innemend meisje van 12 jaar dat verhalen deelt waarmee kinderen over de hele wereld ontdekken wat hun rechten zijn. Ben je benieuwd hoe onze nieuwe vriendin eruitziet en wat ze te vertellen heeft?

Kijk dan snel op Lot’s Foundation en op Lotroos.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten