woensdag 22 januari 2014

Begin de dag met een boekje

Want voor jonge en oudere kinderen is voorlezen niet alleen leerzaam, maar ook gewoon genieten!

Ondanks de bekende leereffecten, leest slechts 51% van de ouders regelmatig een boekje met zijn kind. Wij denken dat dat percentage best omhoog kan.

Plezier voor twee
Het leuke aan voorlezen is dat je samen plezier kunt beleven aan een verhaal. Sommige boeken gaan generaties mee. Misschien leest je peuter nu wel de boeken die jij vroeger ook zo graag las. Dikkie Dik bijvoorbeeld, of Nijntje zijn nu nog net zo leuk als toen.

Liever digitaal?
Is jouw kind toch meer van de iPad? Er bestaan tegenwoordig ook gave digitale kinderboeken. Hier zijn vaak 'interactieve elementen' ingebouwd. Wat dacht je van oplichtende letters, bij het verhaal passende muziek en een heuse karaokefunctie? Het kan tegenwoordig allemaal.
Gelukkig kun je deze functies ook uitzetten. Wel zo handig voor het slapengaan.

Storen mag
De kans is groot dat je tijdens het voorlezen volop ‘gestoord’ wordt door de vragen en opmerkingen van je kind. Geef je kind die ruimte. Want het is toch prachtig om te horen wat je kind allemaal bezighoudt? 


Hier is ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ het boek van het moment. Wat is jullie favoriet?

1 opmerking:

  1. Ik vind het heerlijk, voorlezen! Echt een momentje om even lekker tot elkaar te komen en met je kind te kletsen. Bij ons is Olivia een van de grootste favorieten. We hebben tegenwoordig een abonnement op http://www.kwebbelskinderboeken.nl. Erg leuk om nieuwe boekjes te ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen