donderdag 17 oktober 2013

Oktober 2013: Maand van de Meevallers!
Waarom deze titel? Nou, omdat we maar liefst drie meevallers kunnen melden aan onze gastouders en vraagouders! Een verhoging van de toeslag, een verhoging van het maximaal te vergoeden uurtarief en juist geen verhoging van de maandelijkse vergoeding Bemiddeling en Begeleiding.

Meer toeslag voor midden- en hogere inkomens 
Allereerst natuurlijk het bericht van de overheid: veel ouders met midden- en hogere inkomens zien vanaf januari 2014 de toeslagen voor kinderopvang terug omhooggaan naar het niveau van 2012. Voor hen wordt het afnemen van kinderopvang weer een stuk aantrekkelijker.
Zo wordt het geld verdeeld
Een deel van het extra geld wordt gebruikt om de kinderopvangtoeslag te verhogen voor ouders met een inkomen tussen 47.000 en 105.000 euro. De kinderopvangtoeslag voor het eerste kind wordt daarbij verhoogd. Het andere deel is bestemd om ouders met een inkomen vanaf 105.000 euro weer recht te geven op een vaste vergoeding van 18 procent voor de kosten van opvang van hun eerste kind. Het complete overzicht van de kinderopvangtoeslag zie je in de  toeslagentabel van 2014.

Hoger maximaal te vergoeden uurtarief kinderopvangtoeslag

Vanaf 1 januari 2014 krijg je niet meer maximaal 5,17 euro aan kinderopvangtoeslag per uur vergoed, maar 5,37 euro. Of je nou vraagouder of gastouder bent: je profiteert ervan.

Viaviela.nl doet ook een duit in het zakje

En om daar nog een schepje bovenop te doen, hebben we besloten om volgend jaar de maandelijkse vergoeding Bemiddeling en Begeleiding niet te verhogen. De verhoging van het maximaal te vergoeden uurtarief komt dus volledig ten goede aan jou!

Aanpassen op Toeslagen.nl
Wordt je uurtarief anders? Geef dit dan door aan Toeslagen. Dat kan Viaviela.nl namelijk niet voor je doen. Log met je DigiD in op Mijn Toeslagen en geef de wijziging door. Op dit moment kun je deze wijziging nog niet doorgeven. We informeren je zodra dit wel kan. Met vragen kun je altijd terecht bij je eigen consulent of bij de ViaViela Klantenservice op tel. 0499-425 421.
PS ViaViela heet voortaan Viaviela.nl. Zo zijn wij nog makkelijker te vinden. Heb je onze nieuwe huisstijl al gezien? Kijk maar op Viaviela.nl of op onze Facebook-pagina. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten