vrijdag 25 oktober 2013

Kinderopvangtoeslag 2012: Toeslagen maakt de balans op
In onze vorige blog riepen we oktober al uit tot de ‘Maand van de Meevallers’. Vanaf deze maand zal blijken of je nog een meevaller aan het lijstje mag toevoegen of dat je een tegenvaller moet incasseren. Of geen van beide, want dat kan natuurlijk ook.


Definitieve berekening
Vanaf oktober valt namelijk de rood-witte envelop bij je in de bus met de definitieve berekening kinderopvangtoeslag 2012.Voorschot
Het bedrag dat je aan kinderopvangtoeslag ontvangt, is een voorschot. Na afloop van het jaar kijkt Belastingdienst/Toeslagen wat je daadwerkelijk verdiend hebt, hoeveel uren je kinderen naar de kinderopvang zijn geweest en wat je daarvoor hebt betaald.

Het verschil kan goed uitpakken  
Als het voorschot kinderopvangtoeslag blijkt te kloppen, dan hoef je niets te doen. En heb je kinderopvangtoeslag te weinig ontvangen? Dan maakt de Belastingdienst het misgelopen bedrag in één keer over naar je rekening.


Maar wat als je teveel toeslag hebt ontvangen?
Dan zit er niets anders op dan het teveel ontvangen bedrag terug te betalen, misschien wel met rente…. De Belastingdienst informeert je per brief op welke manieren je dit kunt doen.

Wél leuker
Viaviela.nl hoopt natuurlijk dat de Belastingdienst het deze maand wél leuker voor je maakt. Zodat de maand oktober de Maand van de Meevallers blijft. Meer informatie over de definitieve berekening van de kinderopvangtoeslag 2012 vind je op de website van de Belastingdienst. Met vragen kun je altijd terecht bij je eigen consulent of bij de Viaviela.nl Klantenservice op tel. 0499-425 421.

PS ViaViela heet voortaan Viaviela.nl. Zo zijn wij nog makkelijker te vinden. Heb je onze nieuwe huisstijl al gezien? Kijk maar op Viaviela.nl of op onze Facebook-pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten