vrijdag 16 augustus 2013

Gratis kinderopvang bestaat niet

Zo af en toe zie je het in de krant verschijnen; ouders die niet betaalden voor de opvang en nu ineens een naheffing van de Belastingdienst krijgen. Of ze even de  ontvangen kinderopvangtoeslag willen terugbetalen. Ouders zitten met hun handen in het haar, want het gaat vaak om forse bedragen. 

Hoe kan dit?

Kinderopvang – of het nou bij een gastouder, een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang is- kost geld. De overheid komt ouders daarin tegemoet met kinderopvangtoeslag. Om aanspraak te mogen maken op de kinderopvangtoeslag moeten zowel de ouders als de opvang aan een aantal regels voldoen. Blijkt achteraf dat je toch niet voldeed aan de eisen, dan zal je de toeslag terug moeten betalen. De belangrijkste regel is tevens de simpelste: je moet als ouders wel kosten maken.
Onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Gratis kinderopvang waarvoor je toch kinderopvangtoeslag krijgt, bestaat niet. Welke constructie je kinderopvangorganisatie ook aanbiedt, zonder kosten geen toeslag. Zorg dus dat je altijd kan bewijzen dat je kosten gemaakt hebt. Klanten van ViaViela kunnen dat heel gemakkelijk. Wij bieden hen niet alleen een maandelijkse factuur, maar ook een overzicht aan het einde van het jaar.  Zo maken we het makkelijk voor ouders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten