dinsdag 28 mei 2013

Stabiel gastouderbureau in tijden van crisis?

Weer een gastouderbureau failliet. Geen leuk nieuws,  maar de harde feiten liegen er niet om. De afgelopen tijd zijn er veel kinderopvangorganisaties omgevallen waaronder ook gastouderbureaus.


Prijsvechters versus stabiliteit
De welbekende prijzenoorlog zoals we die allemaal kennen van de supermarktketens zien we helaas nu ook terug in de kinderopvang. Bureaus die de strijd aangaan op het gebied van 'de laagste prijzen' redden het niet. Het is onmogelijk om goed te functioneren als gastouderbureau met een minimaal budget. Goede opvang vraagt om geld en kennis. Daar mag je als ouder wel wat van verwachten. 
Er zijn bureaus die werken voor 25 euro per maand. Reken even mee: voor 300 euro per jaar moeten ze minstens twee keer per jaar de opvanglocatie bezoeken, risico-inventarisaties uitvoeren, de gastouders met kennis en kunde ondersteunen, bemiddelen, adviseren, evaluaties met hun klanten doen en niet te vergeten een sluitende kassiersfunctie uitvoeren. We noemen hier slechts een paar van de wettelijke eisen die aan gastouderbureaus worden gesteld; 25 euro is gewoon te weinig om te doen wat je moet en wil doen voor je klanten. 
ViaViela vraagt al jaren een reƫel bedrag waar de ouder een maximale ondersteuning en begeleiding voor terug mag verwachten. En mocht je nu denken: "Waarom valt ViaViela niet om in deze onstabiele tijden?". Hieronder een aantal ViaViela feiten op een rij:
  • We bieden een volledige online gastouderadministratie.
  • We zijn lokaal georiĆ«nteerd door middel van onze consulenten. Daardoor zijn we dicht bij onze gastouders en vraagouders en kunnen we eenvoudig persoonlijke aandacht geven.
  • We begeleiden de vraagouder bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag.
  • ViaViela ondersteunt de gastouder met kennis over ondernemerschap, opvoedingstips en door middel van (online) cursussen.
  • De vergoeding die de ouders aan de gastouder betalen gaat via een aparte rekening waar wij, als gastouderbureau, geen toegang tot hebben. Dat geld is immers voor de gastouders, niet voor ons. Dit is een veilige manier van betalen en als gastouder en ouder loop je hierdoor minder risico.
  • Wij zijn financieel solide en kunnen tegen een stootje.
Gedupeerd door een faillissement?
Ben jij een gedupeerde? Let op dat je binnen vier maanden weer aangesloten bent bij een geregistreerd gastouderbureau om het recht op kinderopvangtoeslag te behouden. Succes met het zoeken van een bureau dat bij je past en waar je vertrouwen in hebt. Uiteraard willen wij je ook graag van dienst zijn. Doe er je voordeel mee en klik hier
Heb je vragen of wil je graag meer informatie over ViaViela? Bezoek onze website of neem contact met ons op: tel. 0499-425421.

2 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor je reactie, Anoniem. Wat vind je precies lastig? We zijn benieuwd wat je ermee bedoelt!    BeantwoordenVerwijderen